Akatsuki

Ez az oldal a Naruto című animéről szól, azon belül is az Akatsuki nevű bandáról. :D

     182334_114007568739657_378344259_n.jpg

Rége srég, mikor még javába tartottak a harcok, két klán emelkedett ki a többi közül: az Uchiha klán és a Senju klán. A Senju klán legnagyobb ninjája, Hashirama volt, aki az első Hokage lett. Az Uchiha klánból Madara összefogott az öccsével a klánjuk megvédéséért és elkérte a szemeit. A Senju klán minden klánnal békét akart kötni. Az Uchihák is el akarták fogadni az ajánlatot, de Madara ezt nem akarta, később azonban mégis beleegyezett, így ők is békét kötöttek a többi klánnal. Megalapították Konohát és a többi ország is létrehozott egy ninja falut. Uchiha Madarának nem tetszett, hogy Hashirama kinevezte magát Hokagének, amit a többi klán el is fogadott. Hashirama azonban nem akarta, hogy más is Hokage lehessen, mint ő, ekkor Madara úgy döntött, hogy elhagyja a falut. Később azonban mégis visszatért a kilencfarkú rókadémon erejével együtt és meg akart küzdeni Hashiramaval. A harc meg is történt. Hashirama legyőzte Madarát, legalább is azt hitte.  Uchiha Madarát ott látták utoljára, ezért mindenki azt hitte, hogy meghalt. Ahol megküzdött a két legendás harcos, azt a helyet elnevezték a Végzet völgyének. Lett még egy Hokage, az elsőnek az öccse, aki az Uchihákat látta el azzal a feladattal, hogy tartsanak rendet. Innentől lettek az Uchihák a rendőrség vezetői és tagjai. 

8c894454.jpg

    A harmadik és a negyedik Hokage irányította tovább a falut, mikor Madara újból felbukkant. A kilencfarkú rátámadt a falura, de a 4. hokage legyőzte, bár az élete árán. Ezek után kiközösítették az uchihákat és az egyik Hokage kémet küldött közéjük, aki nem más volt, mint az akkori legerősebb Uchiha: Uchiha Itachi.

     Na és el is érkeztünk ahhoz a bizonyos naphoz. Konoha vezetőségétől (a három öregtől) utasítást kapott Itachi, hogy végezzen a klánjával, mert ha nem, kitörik az újabb háború.  Közben megszerezte a Mangekyou Sharingan, kiirtott magából minden érzelmet és megölt mindenkit a klánból, kivéve a kisöccsét, Uchiha Sasukét, akit képtelen volt. Hazudott neki, elhitette vele, hogy gonosz és azt akarta, hogy egy nap Sasuke keresse meg és végezzen vele. Azonban Itachi sem volt képes ilyen gyorsan megölni az egész klánját, volt egy segítsége (amire később Sasuke rá is jött), Uchiha Madara.  

    Itt egy kicsit meglassul a történet. Sasuke szépen fejlődik a 7-es csapatban, később elmegy Orochimaruhoz tanulni, majd miután elszívta az erejét megalapította a Hebi nevű alakulatot.  Uchiha Itachi pedig belép egy Akatsuki nevű szervezetbe, aminek az eredeti vezetője Uchiha Madara.  Esetleg azt tudom mondani, hogy Madara még felbukkant itt-ott Tobi nevű személyként, de nem voltak nagyobb szerepei.

    Az uchihák szemszögéből a következő dolog az, amikor Sasuke felkeresi a bátyát. Hosszas beszélgetés után elkezdenek harcolni. (Már a beszélgetés során érezni lehet, hogy nem szokásos ellenfelek, érezni lehet köztük a szeretetet, amit Sasuke még akkor nem értett). Hosszú és nehéz harc végül Itachi halálával végződött.  A harc az Uchihák rejtekhelyén zajlott. (Habár sikerült Sasukénak legyőzni Itachit, meg kell hagyni, hogy Itachi halálos beteg volt.) 

itachi_mangekyou_sharingan_396065_99517.jpg

   Innen vált Madara szerepe megint meghatározóvá. Sasukénak elmondta az igazságot: a bátyja nem volt gonosz és neki Sasuke jelentet mindent, Itachi megakadályozta egy újabb háború kitörését a klán lemészárlásával, ami egy színtiszta hazugság volt, mert csak azért kellettek az uchihatetemek, hogy új erőre tegyen szert a konohai öregek, különösen Danzou.  Sasukének itt eltört a mécses és az utolsó idegszála is. Ettől a pillanattól kezdve minden erejét Konoha letiprására szánta. A Hebi (kígyó) nevű csapatnevet is átírta Taka (héja) névre.  A Taka első feladata a nyolfarkú, Killer Bee elfogása. Ez sikerült is. A következő „küldetése” az volt, hogy elfogják Danzou-t, aminek Sasuke is nagyon örült. 

   Sasuke betört az öt nagy nemzet tanácskozására, hogy megölje Danzou-t. Ez nem sikerült, mert Oonoki atomokra zúzta a testét. Mikor már mindenki azt hitte, hogy meghalt, felbukkant Madara a kezében Sasukével.  Míg Sasukét rábízta Karinra (elküldte egy másik dimenzióba), addig Madara kirobbantotta a Negyedik Shinobi Háborút. 

   Danzou nem menekülhetett sokáig Madara utolérte, megküzdött a két „kutyájával”, akiket könnyen el is tett láb alól. Előhívta Sasukét, elkezdődött a harc. Viszonylag hamar Sasuke rájött, hogy Danou-nak különleges ereje van és arra is, hogy a klán halottjainak szeme ott sorakozik a jobb karján. Hosszú küzdelem után Sasuke nyert, Danzou meghalt.  5b09037b.jpg

  Sasuke innentől egy kis pihenést kapott, valószínűleg megkapta Itachi szemeit. Madara összeáll Kabutoval, aki rengeteg legendás harcost „hoz vissza az élők világába” az Edo Tensei nevű technikával. Cserébe Uchiha Sasukét kéri. Erre nemet mond Madara, amire Kabuto számított is ezért mutatott neki még egy koporsót, valószínűleg Madara régi testével. Na, erre már igent mond. 

   Madara megölni Konant és elviszi Nagatotól az egyik szemét. Így Madara megszerezte a sharingan mellett a renningant is. 

    A klánnak van egy jelük, egy piros és fehér legyező, ami általában a pólójuk vagy a pulcsijuk hátán helyezkedik el. 




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 26
Heti: 92
Havi: 781
Össz.: 240 418

Látogatottság növelés
Oldal: Az Uchiha klán története
Akatsuki - © 2008 - 2024 - narutooblog.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »